ÖPPET BREV TILL SVERIGES JÄGARE

 

Människan genomgår nu en stor förändring, vi börjar förstå att vi måste agera på ett helt annat sätt än förut. Från att bara ha engagerat sig i det lilla perspektivet med familjen och den närmaste byn/samhället, har vi nu mer eller mindre tvingats att omvärdera vår roll och blickar nu utåt i en större värld. Engagemanget i vad som sker globalt ökar – vår sympati ökar för vad som händer med vår miljö, för vad som krisdrabbade medmänniskor är utsatta för i andra länder, vi börjar ta ansvar för våra barns framtid.

Vi får snabbt utveckla vår empatiska förmåga som ger oss en förståelse hur allting hänger ihop. Andra intelligenser än den ”heliga” logisk-matematiska förmågan, får vi lyckligtvis mer användning av.

Vi har upptäckt att många av er jägare krampaktigt håller er kvar i en föreställningsvärld som inte fungerar idag. Den leder till konfrontation med stora delar av det svenska folket. Människor har lärt att anpassa sig till dagens kritiska situation beträffande miljön och som förstår att vår utveckling som art är beroende av att vi bygger upp ekosystemet igen – denna enorma intelligens som vi bara är en liten del av.

Vi kan inte säga, som ni nu gör: ”vi har våra egna lagar, vi gör som vi alltid har gjort.” Vi kan inte säga: ”vi äger alla djur på vår mark, vi har rätt att döda dem, för att det är vår hobby”. Ni dödar alltså inte djuren för att ni håller på att svälta ihjäl utan för att ni har det som nöje.

Från att vi i Sverige har varit ca 4,4 miljoner invånare 1875, är vi 9,4 miljoner idag, alltså 5 miljoner fler. Vi har byggt ut våra samhällen, vägnät, ofta omgärdade med stängsel, vi har förgiftat/förstört våra vatten, ni jägare dödar mellan 1,5 – 2 miljoner djur/år, vi människor har försvårat för djuren att leva i sin normala livsmiljö och ni jägare har skapat en obalans i skogarna.

Så vi alla måste förstå att vi har inkräktat på områden där vi inget har att göra – vår klumpighet och girighet har gått för långt, nu får vi alla backa tillbaka och börja ta andra, klokare beslut. Här krävs samarbete!

Idag har ni jägare fastnat i en återvändsgränd. Krampaktigt håller ni fast vid era s k rättigheter. Övriga svenskar får hela tiden anpassa sig till den nya verkligheten, men ni följer inte med. Nu är det dags att ni tar er en riktig funderare och tittar på ert förhållningssätt till nutiden. Det är dags att även ni tar ert samhällsansvar!

Vi kräver en självsanering inom er grupp, vi accepterar inte er laglöshet, ni måste omedelbart stoppa de kriminella handlingarna såsom

– illegal jakt

– tortyr och mord på olika djur

– mordhot, hot och trakasserier av tjänstemän och naturvänner

– ständiga lögner om rovdjurens beteenden som att de stryker omkring husknutarna

– att offra sina hundar för att provocera fram skyddsjakt på fridlysta rovdjur

– att inte följa Djurskyddslagen när det gäller era hundar, m m

Vi välkomnar att regeringen/polisen tar hårda tag mot er brottslighet och vi uppmanar er jägare och alla andra: om ni har kännedom om brott, anmäl omedelbart till en miljöpolis i länet eller till Rikskriminalen.

Att politikerna, alla svenskars förlängda arm i demokratin, har gett efter för er lilla grupps häftiga och hatiska humör som en terapiåtgärd, är en rättsskandal.

Att offra fridlysta rovdjur som är starkt skyddade av EU-lagen, för att ni ska må bättre, är en mänsklig tragedi. Det som nu sker i Sverige, har inte med våra djur att göra, detta är ett människoproblem.

Vi uppmanar er – backa tillbaka och be om ursäkt för vad ni har ställt till med i den svenska naturen och för de miljoner som vi svenskar har fått/får betala för er skull!

Vårt tålamod är nu slut!

Rovdjursvännen Kristina

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Peter Fahlcrantz
  Aug 18, 2011 @ 14:08:26

  Bra skrivet – är det ok om jag delar detta på facebook?

  Svara

 2. vargenylar
  Aug 18, 2011 @ 18:07:41

  Det var rätt länge sedan jag skrev detta – och artikeln var väl ute på fb ett varv – men eftersom den fortfarande verkar vara aktuell, är det helt ok att sprida den på fb. Tack Peter!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: