Homna-reviret, nr 2: Jägarnas taktik att få till stånd skyddsjakter

Homna-reviret, nr 2: Jägarnas taktik att få till stånd skyddsjakter

Jägarna har under 2000-talet förändrat sitt hatbeteende från björn som största hot till att vilja utrota vargarna. Mängder av illegal jakt på björn och generösare tilldelning av antalet björnar att döda vid licensjakt, har gjort att de tystnat ett litet tag medan de har arbetat med att tvinga fram licensjakt på varg. Nu jobbar de hårt på att få skjuta fler vargar och på att förhindra friska vargar att etablera sig i Sverige.

Mycket få människor i Sverige förstår att de aldrig kommer att sluta – sluta att kräva mer och mer byten att få döda – deras mentalitet/hat vänder sig hela tiden till något nytt.

Nu har de under 2000-talet försökt få till så många skyddsjakter som möjligt, kontrollerat byar/samhällen med sitt hat och hittat på olika orsaker för att få döda varg, det största skämtet de roar sig med är ”1000 sätt att döda en varg”.

Från att försökt med tricket ”att varg äter barn” som inte har fungerat så bra, har de övergått till tricket att gråta över att varg dödar deras käre vän hunden – vilket har blivit en succé. Alla svenskar förstår ju hur det känns att förlora sin hund! Skillnaden är att jägarna skjuter fler hundar än vad vargen tar och de skickar sina s k kära vänner kallblodigt in i vargrevir utan att blinka.

På så sätt provocerar de nu fram skyddsjakt på skyddsjakt.

Jag har bott i det allra största rovdjurshatarområdet i Sverige, det sträcker sig från Furudal i Rättvik till Orsa, Mora, Älvdalen och uppåt. Jag har sett vad som händer i dessa områden, jag ser vilka lögner de går ut med och jag ser deras påverkan på byar/samhällen. Jag har också sett hur många jägare behandlar sina hundar, det är mycket tragiskt. När jag bodde i området jobbade jag även med djurskydd som kontaktperson för Djurens Rätt men jag kunde inte hjälpa djuren, djurägarna sa ”vi har våra egna lagar här, vi gör som vi alltid har gjort”. Djurskyddsinspektören hade tung arbetsbörda, blev starkt hotad och ”förlamades” – mycket få vanvårdade djur fick hjälp.

Att A Carlgren och övriga regeringen inbillar sig att dessa rabiata jägare är djurvänner och att de kommer att ändra sin uppfattning beträffande de vilda djuren är otroligt naivt. Men jag hoppas ändå att politikerna vaknar upp och ser verkligheten, att de ändrar sina uppfattningar, för djuren och miljöns skull.

Kristina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: