”Här är miljöministerns stora skogsbluff”

 Gammelskog som måste skyddas.

 

Text inom citationstecken är hämtade från tidningen Miljöaktuellt. Artikeln är publicerad under Skogsskydd, 2011-04-14, av Anders Hellberg. 

Efter tips från Åsa Romson, Miljöpartist och tippad som Mp´s nya språkrör, har Miljöaktuellt gjort ett fantastiskt grävjobb och avslöjat regeringens stora skogsbluff.

Jag har tidigare skrivit om

– Eskil Erlandssons vansinniga planer på att avverka stora arealer skog, varav värdefull gammal skog där viktiga ekosystem ingår samt

– Skogsstyrelsen ger skogsnäringen underkänt

vilket visar att få ansvariga tar sitt ansvar för vår miljö – var finns den etiska hållningen? Det verkar som om de blundar, håller för öronen och låstas att de inget vet och inget förstår.

Och nu avslöjar Miljöaktuellt att Andreas Carlgren går ut till svenska folket och ljuger:

”Tre veckor innan riksdagsvalet förra året lovade Andreas Carlgren att regeringen i sin budget för 2011 skulle öka anslaget för inköp av värdefull skog med 190 miljoner kronor. Miljöaktuellts granskning visar att 161 av dessa miljoner var en bluff.  

Genom att addera ihop flera olika utgiftsposter för 2011 och därefter jämföra dessa med en enskild utgiftspost för 2010 har regeringen lyckats skapa en fiktiv höjning av anslaget. Det som sägs vara 190 miljoner mer än föregående år är i själva verket endast 29 miljoner – en skillnad på hela 161 miljoner kronor.

Trots upprepade förfrågningar dröjer Miljödepartementet i nästan en vecka med att ge ett svar på hur man räknat. Till slut medger Lennart Bodén, pressekreterare hos Andreas Carlgren, att uträkningen inte stämmer. – Vi har gjort en rejäl lapsus i jämförelsen, säger han över telefon. Miljöministern har fått ett underlag som inte har varit korrekt. Vi beklagar detta.”

Den förklaringen tror jag inte på, så lätt går det inte att trolla bort 161 miljoner! Nu är det dags att regeringen tar sitt ansvar för vår miljö eller så avgå!

Läs hela artikeln på Miljöaktuellt.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Peter Kolmodin
    Apr 21, 2011 @ 18:02:31

    Det är nog Arvoden skall du se.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: