INFORMATION FRÅN APU – ROSLAGEN, RIALA

 

 Foto: Leif Gustavsson, Norrtelje Tidning

 

Enligt information från Conny Andersson har APU, Roslagen hittat 3 st olagliga, kamouflerade åtelkameror vid åtlar – i Rialareviret – och detta är bara under en vecka. Han befarar att det finns flera åtelkameror i reviret.

Detta är polisanmält och utredning pågår.

Runt Riala-reviret finns, enligt lokalpolisen/Rikskrim/Länsstyrelsen/befolkningen, kända jägare som har 0-vision och som till varje pris vill utrota vargarna.

APU-gruppen i Roslagen gör ett oerhört viktigt arbete med att ständigt patrullera i reviret.

Att skapa APU-grupper runt varje revir i landet tycks vara mycket viktigt för att få slut på den illegala jakten. Länsstyrelserna, Naturvårdsverket och lokalpoliserna borde vara intresserade att samarbeta kring detta.

APU-MÖTEN I RIALA

APU-Roslagen, har stormöten 1 gång/månaden, närmast den 1 maj, kl 11.00. Mötesplats: Trafikplats Ledinge, där E18 korsar ner till Riala. Ca 1 mil söder om Norrtälje. Vid intresse av att lära sig mer om APU och att delta i mötet, ring Conny Andersson, 070-744 24 82 för info.

Webbplats under arbete: www.apu-roslagen.se

E-post: apuroslagen@gmail.com

————

HUR KAN VI HJÄLPAS ÅT:

TILL ALLA DJURVÄNNER – GÅ UT I SKOGARNA OCH PROMENERA – TA MED HELA FAMILJEN, LITE FIKA OCH NJUT AV NATUREN!

Annonser

21 kommentarer (+lägga till din?)

 1. yvonne
  Apr 30, 2011 @ 12:03:53

  Var nog förväntat att det skulle finnas åtlar, bedrövligt att inte Lst och NVV är mer intresserade av att vara behjälpliga mot tjuvjakt , för det är ju bara att anta att det inte är bara varg som jagas utan hela skogens vilt .Heder åt APUdom gör ett jätte bra jobb , behövs fler av dom .

  Svara

  • vargenylar
   Apr 30, 2011 @ 15:13:25

   Det är oacceptabelt att inte jägarföreningarna röjer upp bland sina kriminella medlemmar och ser till att de blir av med sina jaktlicenser och får de straff som de har förtjänat! Läget är under all kritik och jag tror att både Länsstyrelserna och NV drar åt tumskruvarna nu.

   Svara

 2. peter grönvall
  Apr 30, 2011 @ 13:24:24

  Åtelkamera är inte olaglig att sätta upp,det finns flera domar på det.Tråkigt att poliser som ingår i apu inte vet detta,Conny är ju Polis.Men inte med denna kunskap.

  Svara

  • vargenylar
   Apr 30, 2011 @ 15:19:14

   Åtelkamera är olaglig, man måste ha tillstånd! Lagen om allmän kameraövervakning reglerar villkoren och Länsstyrelserna är mycket restrektiva med att bevilja tillstånd.
   Peter, tror du verkligen att Länsstyrelsen Sthlm har gett kameratillstånd mitt i Rialareviret! Och tror du att det är lagligt att använda åtel i reviret! För mig verkar det helt osannolikt.

   Svara

  • Lena
   Apr 30, 2011 @ 20:24:03

   Nej, det är inte olagligt, men beror på var och hur !!!!!!!!
   Det borde även du veta .

   Svara

   • Lena
    Apr 30, 2011 @ 20:27:10

    Som ”VargenYlar” skrev, man måste även ha tillåtelse, hur många har det tro ?

  • Calle f
   Maj 01, 2011 @ 09:02:49

   Herregud Grönevall :o))

   Du förstår tydligen inte att även om någon halvkriminell frias så är det fortfarande lagens text som bestämmer, och enligt den är det OLAGLIGT att placera ut åtelkamera utan tillstånd.

   Sedan kan du och alla de andra små fjollor på diverse patetiska Facebook grupper säga vad ni vill, för inga bara lite seriösa människor bryr sig!

   Svara

  • Seppo Koivula
   Maj 27, 2011 @ 22:18:07

   Peter Grönwall/ Du borde vara glad åt att APU finns där dom huserar nu, för dom gör polisens jobb helt gratis och du borde verkligen lyfta hatten av för detta gäng som bevakar området, så tillvida inte du själv håller på med olagligheter.

   Svara

 3. peter grönvall
  Apr 30, 2011 @ 15:59:52

  Det är flera som blivit anmälda för att man har satt upp åtelkameror,anmälningarna har gått till åklagare och domstol.Varje gång har åtelkameraägarna blivit friade.Senast någon blev friad var år 2011.

  Svara

 4. Peter Fahlcrantz
  Apr 30, 2011 @ 19:42:49

  Det handlar väl inte om att bli friad eller inte. Det handlar om att de som vill ha bort vargen inte skyr några medel. APU ska ha all heder för det arbete de gör och jag är övertygad om att de kommer att lyckas att få bort det avskum som rör sig i skogarna. Tack APU för att ni finns!

  Svara

 5. Cicki
  Maj 01, 2011 @ 05:12:54

  Tack APU! Finns Ni i Västmanland, eller ska jag starta?

  Svara

  • vargenylar
   Maj 01, 2011 @ 07:32:30

   Fantastiskt initiativ av dig, vi i Dalarna jobbar på och vill också starta flera APU här. I APU-texterna som jag har lagt in här på bloggen hittar du både tel.nr och mailadress till Conny Andersson – hans vision är att det ska finnas APU-grupper över hela Sverige.

   Svara

 6. Fabian Foil
  Maj 01, 2011 @ 07:08:26

  Jag tror nog att åtlar och åtelkameror är utplacerade för vildsvin och inte för varg.
  Eller är det högar med kött som ligger utslängda i skogen?

  Svara

  • vargenylar
   Maj 01, 2011 @ 07:38:54

   Det är bara APU-gruppen i Roslagen som kan svara på det. Du hittar info om Conny Anderssons telefonnr och mailadress här på bloggen.
   Den information jag fick av honom, verkade det som om åtelkamerorna var riktade mot åtlar d v s kötthögar – Conny kan ge dig korrekt information.

   Svara

 7. Seppo Koivula
  Maj 02, 2011 @ 13:43:48

  Cicki- Hör av dig till mig, är intresserad fast jag bor i ett annat län, men för en god sak är inget för långt. Mitt mejl adr: stor_greven@hotmail.com

  Svara

 8. mona setzer
  Maj 02, 2011 @ 13:45:52

  Hej APU! Ni gör ett fantastiskt jobb, bara närvaron är tillräcklig. Dessa olaga jakter är ett stort problem och skapar obalans i tex vargflockar som förmodligen skapar ännu mer problem. Att inte jägarorganisationer tar tag i detta är en skam. Inför skärpta regler för vapen och jaktlicens! Viltvårdsprogram långt innan någon ens får ta i ett vapen och rapportering av alla skjutna djur, även småvilt!

  Svara

 9. björn
  Maj 08, 2011 @ 00:03:50

  Heja….. APU! Ni gör ett fantastiskt jobb, bara närvaron är tillräcklig…stödjer er fullt ut

  Svara

 10. Jessica
  Maj 12, 2011 @ 16:49:08

  Det är mer rationellt att vara rädd för jägare än att vara rädd för varg. Jägare skjuter ihjäl varandra och sina egna hundar (i massor) varje år, vargen dödar inga människor. Fulla gubbar med vapen är klart läskiga.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: