Michael Jackson – Earth Song

Michael Jackson – Earth Song

via YouTube – Michael Jackson – Earth Song.  Klicka på länken – en helt fantastisk video ♥ ♥ ♥

Den 22 maj var det den internationlla dagen för biologisk mångfald – men det räcker inte med en dag per år utan vi ska uppmärksamma naturen varje dag året om!

När ska människor vakna upp från sin djupa sömn?

När ska vi börja förstå vad vi har gjort? Har det gått för långt eller kan vi reparera det vi har förstört? Det scenario som vi ser idag, har vi människor gjort mot Moder jord under de senaste 70 åren – och det är vi i västvärlden som har skapat denna kritiska situation. Det är vi som har gapat efter för mycket materiell standard. Nu är det vårt ansvar att förändra oss och  använda nya lösningar – alla lösningar finns idag, det är bara för oss att vara kreativa.

Forskarna höjer sina röster allt högre och allt starkare

Nyligen träffades Nobelpristagare och andra forskare under tre dagar  i Stockholm för att diskutera det akuta läget på jorden. De hade tröttnat på att politiker och företagsledare runt om i  världen inte tar sitt ansvar, trots att de har kunskapen. Första dagen hade forskarna iscensatt en domstolsrättegång där ”Planeten Jorden ställde mänskligheten inför rätta”.  Hoppas nu bara att politikerna tar sitt ansvar och slutar upp med stoppa huvudena i sanden!

Janez skärper tonen

Så här skriver Janez Potocnik, EU-kommissionär med ansvar för miljöfrågor (några meningar har tagits ur hans officiella brev):

– att vi måste påminna oss om att vi inte är den enda livsformen på jorden

– att vi, inklusive beslutsfattare och företag, ännu inte riktigt förstått de faror som är förknippade med förlusten av biologisk mångfald. Skälet är att biologisk mångfald inte bara omfattar växter och djur utan även de ekosystem som tillgodoser många av människans grundläggande behov, som  mat, vatten, råvaror, bördiga jordar, läkemedel, skydd mot extrema väderhändelser och mycket annat. Under 1900-talet 4-dubblades jordens befolkning samtidigt som produktionen 40-dubblades.

– att skydda naturen handlar både om moral och om etik

– om vi inte i nuläget gör de smarta investeringar som krävs för att skydda biologisk mångfald och friska ekosystem, så blir den framtida notan ännu större

– att stoppa förlusten av biologisk mångfald måste vara en fråga som diskuteras i både parlament, styrelserum och vardagsrum

Det finns en känd cree-indiansk profetia som lyder: först när det sista trädet huggits ned, den sista floden förgiftats och den sista fisken fångats, kommer ni att upptäcka att pengar inte går att äta. Jag skulle inte vilja tillhöra den generation som upptäcker att cree-indianernas profetia går i uppfyllelse, skriver Janez – vår fantastiske EU-kommissionär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: