Kommentar/förslag inkom till artikeln ”Lugnande besked …”

Det kom in en intressant kommentar till min artikel ”Lugnande besked från EU-kontoret i Stockholm” från Lars-Ola Westerlund, mp. Det innehöll ett konkret förslag som vi alla kan sprida vidare, gärna till många politiker och tjänstemän/kvinnor på myndigheter. Jag har mailat det till min kontakt på Rikskrim.

Lars-Ola har inget emot att detta sprids vidare på olika sätt, ange källa.

Kommentaren/förslaget lyder så här:

”Det låter lovande, men jag är orolig för att regeringen kommer förhala EU-domstolens dom. Eller på nått annat sätt kommer runt det för den kommande vargjakten.

Om EU domen blir tydlig att Sverige inte får bedriva licensjakt på varg, så måste nog arbetet fortsätta med att förändra jägares låga tolerans för varg. En del bör vara att Jägarförbundet och  Riksjägarna åläggs att utbilda och kampanja inom sina organisationer om vikten av att tolerera andra jagande djur i skogen. Dessa förbund får inte vara en odlingsskola för varghat och som kan leda till ytterligare illegala jägare.

Fotbollen i Sverige har också problem, men där ställs det adekvata krav på föreningarna och supporterklubbarna fast det inte är de som begått brotten. Om lagen även ändras för att på motsvarande sätt minska illegal vargjakt, så kunde Jägarorganisationerna åläggas meddelarskyldighet då olämpliga jägaregenskaper förekommit, bl.a. uttalat varghat, så att jägarlicensen riskeras dras in. Om inte jägarorganisationerna samarbetar, så bör dessa åläggas vite eller ev. minskade statliga anslag.

Det var några åsikter från mig som bor i ett varglän och minns att det var faktiskt riktigt illa redan innan licensjakten drogs igång.”

Tack Lars-Ola för det konkreta tipset!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: