Homnareviret – utredningen är klar, ärendet är nu hos miljöåklagaren i Östersund

Polisanmälan om grovt jaktbrott, december 2010

För att få hela händelseförloppet, läs tidigare tre artiklar om Homna-reviret och Länsstyrelsen, Gävleborg som polisanmälde två jägare vid skyddsjakt. Länsstyrelsens bifall till skyddsjakt har anmälts till EU-kommissionen eftersom det fanns ”annan lösning”.

I och med att jag fick ett samtal i slutet av v. 36 av Sven Lind, miljöpolis och utredare i Bollnäs, satte jag i gång med en rundringning för att få reda på mer detaljer.

Samtalet med S Lind gav inte så mycket – men när jag frågade om de två jägarna fortfarande var misstänkta, fick jag ett långt försvarstal om jaktledarens roll – jaktledaren som också var polis och arbetskamrat till S Lind. Fick veta att denne polis nu var pensionerad och inte längre arbetade på Bollnässtationen.

Jag ringde många samtal, bl a till Rikskrim, Carl Tamm. Han är inte insatt i alla ärenden som pågår i landet utan har ett mer övergripande ansvar. Han berättade att en miljöpolis ska ha en högskolekurs på 12 p där bl a miljörätt ingår.

Min frågeställning: Alla jaktbrott ska skötas av en utbildad miljöpolis – har S Lind denna högskoleutbildning?

Miljöåklagaren Christer Jarlås informerade mig om att jaktledaren/polisen hade frias av Rikspolisstyrelsens egen internutredning och av åklagaren B Lindgren i Göteborg.

Min frågeställning: När polis utreder polis, är det inte en jävsituation? Var utredaren på Rikspolisstyrelsen en utbildad miljöpolis??

Och vid mitt andra samtal med Jarlås, berättade han att utredningen från Bollnäspolisen nu hade kommit. Eftersom Jarlås är bortrest v 39, kommer det att dröja några veckor innan han arbetar med ärendet.

Snart kommer beslutet om skytten ska åtalas eller inte …

Nytt ärende om grovt jaktbrott

Vid obduktionen visade det sig att den svårt skjutna vargtiken även hade gamla skottskador, varför man nu har öppnat ett nytt ärende om grovt jaktbrott.

Många rovdjur har gamla skottskador i sina kroppar och det innebär att många av jägarna är kriminella. Förutom detta är det frågan om illegal jakt, mordhot, hot, trakasserier mot djur/naturvänner, det gäller jäv/korruption mellan SJF och regering/riksdag, myndigheter, forskare m m – listan kan göras lång. Kontentan av detta är att jägarna är den största kriminella grupp i Sverige.

Det tragikomiska är att de nu stampar foten i marken som barnungar och skriker/hotar att får de inte som de vill, så … Oj, så rädda vi blir!! De förstår inte att spelet är över, de kan aldrig få ansvaret över vårt ekosystem. De som skriker högst är rabiata jägare med 0-vision, många är kriminella, de är outbildade i miljö och biologisk mångfald och de är känslokalla.

De har heller inte förstått att de blivit lurade av Eskil Erlandsson, politikern som fångat in väljare till Centerpartiet med lögner och lagbrott. Erlandsson har förespeglat att de ska få mer makt över de vilda djuren – jägarna borde ha förstått att detta är en bubbla som snart spricker eftersom den är helt otänkbar i en demokrati och rättsstat.

Jägarna gör nu bort sig totalt och avslöjar sitt rätta jag! Stort tack för det!

Nu är det dags att det föråldrade ”allmänna uppdraget” ryker.

Annonser

12 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Jane Byström
  Sep 24, 2011 @ 19:01:50

  Jättebra jobbat. jag är lite orolig nu vad som ska hända med centern och Andreas carlgren hoppas bara att det kommer någon som förstår sig på biologisk mångfald

  Svara

  • vargenylar
   Sep 25, 2011 @ 10:34:27

   Visst är det osäkert vad som kommer att hända, men kan det bli värre än vad det är nu?? Andreas C har verkligen gjort bort sig men jag tror att det är Eskil E som ligger bakom det som nu skett, han är jättekompis med folk på SJF. Eskil går som barn i huset på Öster Malma och ordf Mörner är utsedd som matexpert hos Eskils matprojekt ”matSverige”. Både Eskil och Andreas har haft många hemliga möten med jägarna men oss djurvänner ute i landet, har de konsekvent nekat att ta emot.

   Men vi får hoppas att det blåser nya vindar nu, det skulle vara skönt att slippa denna katastrofsituation.

   Svara

 2. Gunilla Björkegren.
  Sep 24, 2011 @ 23:19:56

  Bra skrivet! Det visste man väl vilka som var de största bovarna. Skönt när någon orkar rota lite. 🙂

  Svara

 3. Lena Laird
  Sep 25, 2011 @ 08:37:45

  Bra skrivet, och så sant !

  Svara

 4. Kina Keller
  Sep 25, 2011 @ 22:38:50

  Mycket klokt och bra skrivet, Kristina! Det är ett fantastiskt arbete du gjort/gör för vargen. ❤

  Svara

 5. leif
  Sep 29, 2011 @ 11:21:28

  carlgren har fått sparken i vargfrågan…lena ek ..tillilka jägare tar över i frågan

  Svara

  • vargenylar
   Sep 29, 2011 @ 23:00:15

   Hej Leif, har du någon aning om hur Lena Ek är som politiker – hur hon ser på rovdjursfrågan o vårt ekosystem?? Har hon civilkurage eller blir hon också tvungen att ge efter för E Erlandsson tryck?

   Svara

 6. leif
  Sep 30, 2011 @ 13:33:53

  hej hon verkar vara lite vassare än carlgren i rovdjursfrågor.hon är av den uppfattningen att sverige har gott om lo björn räv och järv i tillräcklig numerär så hon verkar inte vilja diskutera varg och ekosystem i samma ärende enligt vad som framkommit..hon lär även ha yttrat att tro ej är fakta och det kan man ju personligen tycka vad man vill om sådana yttranden..enligt obekräftade källor har hon samröre med karl hedin.mannen som har stor makt i skogsbranschen och som förordar varg i reservat i norra sverige.tiden ger svar

  Svara

  • vargenylar
   Sep 30, 2011 @ 15:04:23

   Ja, tiden får utvisa hur det blir! Men ett är säkert, Centern ligger under eller på 4%-gränsen, så de har inte råd att förlora jägarröster. Det som sker är spel för gallerierna, någon etik eller moral finns numera inte hos centern. Enligt min mening är vi, svenska folket, värda bättre politiker.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: