Erlandsson, 1800-talspolitikern, har lovat jägarna en licensjaktsliknande jakt fr o m januari 2012 som ska kallas för skyddsjakt

En kupp befaras ske i december …

Regeringens Uppdrag till Naturvårdsverket, 2011-08-16, lyder i korthet;

Skapa underlag för en vargjakt!

Underlaget ska vara klart till den 15 november 2011.

BROTTSLIGA HANDLINGAR AV REGERINGEN OCH NATURVÅRDSVERKET. Ingen av partiledarna i Alliansen tar avstånd från vad som nu sker och Naturvårdsverkets personal sätter inte ner foten och säger att de inte vill medverka till att begå lagbrott – NV har nämligen ett uppdrag av svenska folket att se till att vårt ekologiska system är friskt – nu låtsas de att de är offer för vad politikerna säger åt dem! Men politiker kommer och går, de byts ut hela tiden, MEN att strunta i vårt ekosystem, kommer att få långtgående konsekvenser!

Så här står det i Uppdraget

Regeringen beslöt den 16 augusti 2011 att göra ändringar i jaktförordningen (1987:905) som innebär att Naturvårdsverket har möjlighet att besluta om jakt efter varg under 2012 = en jakt som är nödvändig för att förebygga eller minska riskerna för skador eller andra jämförbara olägenheter som orsakas av varg, s k skyddsjakt.

Eskil Erlandsson kämpar nu febrilt – han har lovat jägarna för mycket och vet vilka konsekvenser det blir om han inte håller sitt löfte! Det är kriminella element han har att göra med! Det betyder att Erlandsson är en mycket inkompetent politiker som inte kunde förutse vilka risker han tog när han började leka kompis med denna väljargrupp som har 0-vision på varg! Han har fört in regeringen i jäv-situation, korruption, brott mot EU-lagar m m. Och han har inte tagit hänsyn till de 70 % av svenska folket som vill ha rovdjur i våra skogar. Han har inte tagit hänsyn till oss majoriteten landsbygdsbor som inte har några besvär alls av våra skygga rovdjur! Det som sker nu kan bara sluta på ett sätt – i totalt kaos, Sverige kommer att ställas inför EU-domstol och Erlandsson blir avsatt som minister.

MEN ÅTER IGEN SÅ FÖRSÖKER HAN INITIERA ETT LAGBROTT!

Just nu sitter Naturvårdsverket och filar på alla ”omöjliga och osanna” tillfällen då varg ska anklagas för att orsaka olägenheter såsom ”påverkande av bevarande av kulturella eller biologiska värden” och/eller ”negativa effekter av social och ekonomisk karaktär för viss verksamhet som bedrivs i naturen”, alltså jägaraktiviteter . Det ska krystas fram orsaker som får så stora proportioner att det får ett löjets skimmer över sig. De vargfientliga organisationer som Naturvårdsverket ska inhämta underlag från, får nu spy sin galla på den lilla sköra vargstam som vi har i Sverige. Varghatet har nu nått sin kulmen!

Efter att NV har skrivit ner alla dessa ”olägenheter”, vill Erlandsson att NV ska föreslå författningsändringar ”som behövs för att sådana hänsyn på ett tydligare sätt ska komma till uttryck i bestämmelserna om jakt”. Det sägs i uppdraget till NV att ”en licensjakt kan – beroende på motivet för jakten – således vara en skyddsjakt”.

Där begår Erlandsson ett stort misstag, skyddsjakt är alltid på ett enstaka djur och skyddsjakten är omgärdad med rigorösa bestämmelser om att skrämma djuret många gånger och på olika sätt och att människan ska försöka hitta ”annan lösning” än att döda djuret. Vid samtal med miljöåklagaren Christer Jarlås, Östersund, berättade han att han hade kritiserat NV vid en hearing nyligen att man kan inte använda skyddsjakt som en licensjakt och vice versa. Begreppen SKYDDSJAKT OCH LICENSJAKT har två skilda innebörder. Erlandsson och NV, skärp er!

Det påstås i detta uppdrag att – genom tidigare licensjakter har det skett en ökad acceptans för vargpolitiken i Sverige och för det särskilda arbetet med genetisk förstärkning av vargstammen.

Sedan kommer HOTET: ”Utan fortsatt arbete med dessa åtgärder är det i sin tur svårt att se hur vargstammen i Sverige någonsin ska kunna bli långsiktigt livskraftig”.

Här sägs det att licensjakter är en förutsättning för att vargen ska kunna bli livskraftig! Så okunnigt och på en så låg nivå – skulle alltså svenska staten ge efter för hot från jägarna om illegal jakt!? Oacceptabel attityd från en minister!

Och vad har egentligen skett för att stärka genetiken – jag har inte sett någon effektiv plan. Idag får jägarna, genom att offra sina hundar, t o m skyddsjakt på genetiskt värdefulla vargar.

Sedan påstås det att ”nya forskaruppgifter visar att den illegala jakten på varg har minskat med 2/3”. Detta är i högsta grad lögn!

När WWF kom ut med den rapporten, förstod jag att den var felaktig – därför ringde jag upp Tom Arnbom och berättade om min erfarenhet av jägarnas illegala jakt och om Skandulvs hårt kritiserade rapportskrivande. Han berättade att de hade haft mycket besvär med Skandulvs arbete och WWF hade fått skicka tillbaka den flera gånger. De var inte nöjda med resultatet och han kände också till svagheterna med rapporten; alla vargvalpar som dödas och gruppen ”andra vargar” d v s ensamspringande vargar som försvinner (på dessa finns ingen statistik, antagligen av taktiska skäl, ingen saknar dem). Tom Arnbom var också missnöjd med att jägarna går ut med helt felaktiga uppgifter. Sanningen är att ANTALET ILLEGALT DÖDADE ROVDJUR HAR ÖKAT I SVERIGE. Arnbom skulle skriva ett brev till EU-kommissionen och berätta att jägarna nu felaktigt går ut med att den illegala jakten har gått ner p g a licensjakterna. Vid samtal med EU-kommissionen får jag veta att de känner till rapporten men de tar ingen notis till den, de vet att den är en bluff.

Det här känner regeringen till men ändå för de denna lögn vidare i offentliga rapporter. Ett verkligt brott att förvränga verkligheten!

Regeringens uppdrag till NV slutade med bl a orden: ”NV´s förslag till utformning av jakten ska avse tiden fram till dess att Rovdjursutredningens betänkande om mål för rovdjursstammarnas utveckling har redovisats 2012”. Därefter kommer regeringen att till riksdagen lämna förslag om hur den framtida jakten fr o m 2013 ska utformas.

EN KUPP …

En kupp befaras ske nu i december liknande den som skedde i dec 2010 d v s allt hände sent december, allt skulle gå fort, ingen skulle hinna reagera eller agera. EU- kommissionens brev gömdes undan, de hade inte en chans att stoppa licensjakten!

Nu tror ”man” att NV´s rapport kommer att försenas eller mörkas till december, jakten kommer att kallas skyddsjakt och svenska folket kommer att få veta detta strax före julhelgen, den tid då vi har annat att tänka på. Skyddsjakt är ju alltid på EN individ, en individ som varghatarna skyndar sig att  stämpla som problemvarg – så ingen kommer att agera!

Men vi djur/naturvänner ska verkligen agera!

Sätt press på Naturvårdsverket, David Hansson & co,

sätt press på nya miljöministern, Lena Ek, ska även hon gå i Erlandssons ledband,

sätt press på Reinfeldt. Ska regeringen skämma ut Sverige ännu en gång!

sätt press på oppositionen, vi har en pågående process i EU som vi väntar svar på, under den tiden ska inga jakter få ske

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Peter Kolmodin
  Okt 25, 2011 @ 16:08:08

  Önskar en knapp till Facebook så att man kan dela informationerna och på så sätt får man större spridning över ”VÄRDEN” politiker tycker inte om det för då måste dom svara på svåra frågor :
  PS :Tycker att det som skrifs är mycket bra !!
  Hälsningar Peter

  Svara

  • vargenylar
   Okt 25, 2011 @ 19:42:09

   Hej Peter, om jag förstår dig rätt, skulle du vilja kopiera min artikel och lägga in den på fb. Det går, jag har ju försökt och till min förvåning har det lyckats. Jag har klickat på rubriken, högerklikat på musen och sparat – sedan lagt in länken på min fb-sida. Men det enkla tricket kan du säkert redan 🙂

   Men nu har jag mailat mitt artikel till partiledarna och till NV. Hoppas att jag får hjälp med att sprida denna fasansfulla uppgift att det troligen blir en jakt på vargarna i januari. Så tragiskt – nu måste vi samarbeta till max och protestera.

   Svara

 2. Lars Österlin
  Okt 25, 2011 @ 18:51:16

  Fega politiker….fan…..

  Svara

 3. Michael
  Okt 26, 2011 @ 07:17:00

  Bra artikel. Delning till fb ordnar du inne i din wordpress. Sitter tyvärr inte vid en dator, utan surfar på mobilen, så jag kan inte mer exakt hur du gör, men det är inställningar du gör själv iaf.

  Svara

 4. Micke
  Okt 26, 2011 @ 08:59:36

  Den ligger nu på fb http://www.facebook.com/varguppropet på denna sida.. Bara att gå med i gruppen o dela…. 🙂 Bra jobbat!!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: