Om mig

Jag som skriver på denna blogg heter Kristina och jag har många strängar på min lyra.

Som Hälsopedagog, fil kand, är jag utbildad att arbeta utifrån helhetssynen. Helhetssyn människa – djur – natur, det som vi övergripande kallar för miljö. Vi alla som ingår i denna miljö, är små pusselbitar i en större intelligens,  det s k Eko-systemet. Jag jobbar på ett samhälls- och nationell nivå.

Vad som berör mig starkt just nu, är på det sätt som våra djur behandlas runt om i hela världen och den lilla livsmiljö som vi lämnar kvar till dem att försöka överleva på! Om vi koncentrerar oss på Sverige, så är det bland annat våra fem stora rovdjur som är illa behandlade, ja det är ruggigt illa ställt med respekten för dessa djur. De har inte heller någon Djurskyddslag som hjälper dem! Och de svenska skogarna, djurens hem, skövlas som aldrig förr – en stor katastrof!

Det är om detta jag vill lägga ner all min kraft och energi på att belysa. Det är många tuffa saker som sker just nu, men när det kommer positiva glimtar, kommer jag skriva Tjo ho! Jag  har stor förhoppning om att det snart dyker upp många Tjo ho under den närmaste framtiden, för det kan väl inte bli värre än vad det är just nu, eller hur. Förändringens tid är här!

Alfahannen och jag småpratar lite

Alfahannen och jag sitter och småpratar

Annonser

29 kommentarer (+lägga till din?)

 1. carina
  Feb 04, 2011 @ 15:10:08

  Hej!
  Vilken fantastisk bild. Tänk om alla kunde kommunicera med djuren vilken skillnad det skulle göra. Undra på vad detta dödande gör karmiskt sett. ”What you give you get.”
  Lycka till

  Svara

 2. Varglyan
  Feb 20, 2011 @ 20:18:42

  Ja Kristina, det är bara att konstatera att jägareförbunden i Sverige inte ska ha kvar sitt odelade mandat att förvalta den svenska faunan. År efter år behandlas den svenska rovdjursstammen så illa att den är på väg att förssvinna ännu en gång. Jägarnas girighet efter det vilda köttet tycks inte känna några gränser.
  Min stora förhoppning är att EU-kommissionen fördömer Sveriges hantering av rovdjurstammen som strider mot våra gemensamma lagar. Jägarförbundens förlängda arm i riksdagen, Andreas Carlgren, bör avgå a.s.a.p.!

  Svara

 3. Elisabeth Lindholm
  Feb 22, 2011 @ 15:39:39

  Skönt att läsa att du bryr det så mycket jag jobbar med naturväsen mfl där hoppas det på en ny tid där livet får vara så bra det går för alla inne i det.

  Svara

  • vargenylar
   Feb 22, 2011 @ 17:44:42

   Ja, på jorden finns det många livsformer – mycket mer än vad vi tror!
   Jag tror att det vänder snart, att det blir en bättre värld att leva i. Men det är vi själva som ska göra den förändringen – se bara kraften hos folken i nordafrika, helt fantastiskt.

   Svara

 4. asgamen
  Feb 22, 2011 @ 16:09:56

  Jägarnas vidriga och lögnaktiga beteende har fått mig att närapå hata dom! Flertalet av dom jägare jag känner jagar vad som helst bara dom får skjuta. Deras snack om viltvård köper jag ej. För hur kan man snacka om viltvård när man t.e.x. utfodrar vildsvin för att kunna få skjuta (utfodringen består på vissa ställen av bröd. Och det har ju visat sig att dom får så dåliga tänder av det att dom inte längre kan äta. Så dom börjar svälta) dom. Är det viltvård? Nej !!!!
  Sedan blir deras hundar dödade av aggressiva svin och då beklagar dom sig.
  Jag vet det här eftersom jag bodde granne med dom som höll på med det. Och dom har själva berättat det för mig.
  Ha det så bra som det bara går!!
  AGP

  Svara

  • vargenylar
   Feb 22, 2011 @ 17:52:49

   Jag tycker också att det är helsnurrigt, förstår inte att de har kunnat få en stå stor makt i Sverige! Har vi varit blinda och döva – jägarna lurar svenska folket hela tiden med sina lögner. Men nu har vi genomskådad dom, nu har de ingen chans längre.

   Svara

 5. Johnny Eriksson
  Feb 22, 2011 @ 19:29:10

  Tack Kristina för din kamp för att få dessa vidriga förbrytare fällda och deras brott uppmärksammade. Alla som på något sätt deltar i denna vidriga sysselsättning som kallas jakt bör för livstid förlora rätten att böra vapen.
  Vargen är det enda av de större vilda djuren jag aldrig fått skåda i vilt tillstånd och hoppas få göra det innan slaktarna lyckats utrota rasen-

  Svara

 6. Sundance kid
  Feb 22, 2011 @ 20:09:32

  Hej.

  Hadde en verklig varg upplevelse i höstas, satt i traktorn och slog gräs och när jag tittar upp så står en stor varg hane ca 20 meter ifrån mig uppe på en ås. Det tog man ju inte fel på att det var en varg , så muskelös och det huvudet det var grymt att se 🙂
  Har kollat upp lite om det dom säger att vargar är falig för människan och det senaste dödsfallet på 1800 talet. Läste på nått ställe, stod något att vargen varit tam och jag prata med en som är int av gammal historia och han påstod att förr var det en status symbol att ha rovdjur som tamdjur och det visade att man var rik. I slutet av 1800 blev det förbjudet att ha sådana djur och de som hadde dom var tvungen att avliva dom. Mycket troligt är väll att det var några som bara släpte dom. Herrgården här i närheten ska dom ha haft 2 st björnar.

  Svara

 7. yvonne aloba
  Feb 22, 2011 @ 20:43:55

  Bra skrivet ,,,,,,,,Vi är många vi är starka vi skall vinna .Enade vi står ,raka i ryggar vi gå .

  Svara

 8. Peter Fahlcrantz
  Mar 01, 2011 @ 20:01:57

  Låter som vi har samma värderingar – i alla fall när det gäller djur o natur.

  Svara

 9. Tommy
  Mar 24, 2011 @ 21:41:51

  Underbart bra jobbat !! Fin bild på dig o vargen

  Svara

 10. Marie Lindberg
  Mar 25, 2011 @ 15:18:11

  Bra Skrivet! Håller med till 110%!!!
  //Marie Lindberg

  Svara

 11. Seppo Koivula
  Maj 02, 2011 @ 13:13:09

  Att APU ROSLAGEN har påbörjat någonting som jag tror att vi får se mer av tack vare brist på engagemang av myndigheten, är denna enorma uppofringen av att vakta vargreviren runt om i Sverige. Uppmanar folk att gå ihopp och diskutera hur ni eller vi bäst kan skydda vargen. Tack för ditt arbete och ett stort cred för det du gör.

  Svara

  • vargenylar
   Maj 02, 2011 @ 18:50:53

   Ja, APU-Roslagen har verkligen inspirerat många rovdjursvänner. Hoppas att Roslagensgruppens trygghet och oräddhet sprider sig till övriga landet. Vi i Dalarna försöker nu att bilda grupper som kan ha uppsikt över olika revir. Jag har fått flera kontakter runt om i Sverige som vill starta egna APU-grupper, så spännande! Jag skickar alla intresserade till Conny Andersson.

   Svara

 12. Seppo Koivula
  Maj 04, 2011 @ 12:37:40

  Jag är oerhört intresserad av att vara med i någon av APU grupperna. I Västmanland finns Hedbyns vargrevir som ligger närmast mig, där har jag intresse av att vara med. Hoppas Conny Andersson tar kontakt, mitt mejladress: stor_greven@hotmail.com. Ha en fortsatt bra dag.

  Svara

  • vargenylar
   Maj 04, 2011 @ 18:04:02

   Hej Storgreven, kul att du, liksom jag, tycker att APU är en bra väg att gå för att minska den illegala jakten. Du kan nå Conny Andersson på tel 070-744 24 82 eller e-mail: apuroslagen@gmail.com. Jag vet att det är fler i Västmanland som vill starta en grupp – fantastiskt. Men Conny har alla dessa uppgifter.

   Svara

 13. Jane Byström
  Maj 07, 2011 @ 07:36:12

  Tack för en jättebra sida. Jag sitter och tänker på Conny och dom andra killarna som gör ett jättejobb för vargarna i Riala. jag var inne för en stund sedan och tittade på vargkanalen och det är så att håret reser sig i nacken när man läser vad vissa människor planerar för att få bort vargen. Och ändå mer ståpäls blr det när man förstår att våra ministrar Carlgren och Ehrlandsson tar dessa människor i försvar.

  Svara

 14. vargenylar
  Maj 07, 2011 @ 16:17:58

  Tack Jane! Det finns mycket att belysa i dessa tider, man hinner knappt med. Vad Erlandsson gör nu med vår miljö är skrämmande – ska vi, svenska folket, inte kunna kräva mer av en minister!? Han hade ett möte i Hedemora för allmänheten och när han satte igång att prata, fick jag svårt att andas, jag blev så chockad över att höra hans gammeldagsa politik – han fattar inte att att vi måste tänka nytt – hitta nya alternativ att leva. Det är en man som inte får vara minister – han är livsfarlig!

  Men så får vi höra talas om ett gäng som praktiskt, genom att närvara i reviret, står upp för vargarna och skyddar dom – jag kan bara säga FANTASTISKT. Vi alla får börja diskutera om vi själva eller några bekanta till oss kan bilda grupper runt ett revir i närheten. Vi måste samarbeta ❤

  Svara

 15. Josef Boberg
  Aug 17, 2011 @ 12:39:40

  ”Jag har stor förhoppning om att det snart dyker upp många Tjo ho under den närmaste framtiden, för det kan väl inte bli värre än vad det är just nu, eller hur. Förändringens tid är här!”

  Jo… – Kristina – så är det förhoppningsvis… 💡 – för ALLT som har en början har ett slut ❗

  Svara

 16. vargenylar
  Aug 17, 2011 @ 20:17:55

  Visst är det så, allt har ett slut! Idag förstod jag att det var den första dagen på detta avslut av en korrupt rovdjurspolitik! Jag säger bara yippi – nu ser jag fram emot en tid när det är fred i skogarna. Ekosystemet kan verkligen sköta sig själv men det måste alla människor förstå och respektera.

  Svara

 17. Walther Metzler
  Nov 07, 2011 @ 00:28:55

  Har denna sida som en fav.
  Bor i Finland men du har mitt fulla stöd för vad du gör!
  With love from Finland, Walther Metzler,Ekenäs.

  Svara

  • vargenylar
   Nov 15, 2011 @ 16:29:09

   Vad glad jag blir, tack!
   Alla engagerade djur/naturvänner i Sverige gör ett enormt arbete, jag vet inte vad som hade hänt annars. Jag har läst att vargarna inte har det så bra i Finland och Norge heller, mycket konstigt, vi lever ändå på 2000-talet och de flesta är ju miljömedvetna!!
   With love from Sweden

   Svara

 18. Charlotte Swanstein
  Nov 22, 2011 @ 22:59:20

  Jag har funnit fler vargvänner, tack Kristina för din eminenta blogg.
  Om mig kan ni läsa mer på min hemsida med vidhäftad blogg; http://www.fidos.se

  Se även inslag i Sydnytt den 10 November, där jag medverkar för upplysnings skull till folk och i hopp om Kynnas liv, vilket avslutades mindre än 48 timmar senare.

  Låt oss hålla ihop och göra kvalitativa inlägg och inte minst insatser som förändrar naturen från som idag jägarnas lekstuga till det självklara naturens vardagsrum, där vi går vänligt och varligt fram.

  Instämmer även i kravet på att djurhållare allt från kaninägare, hundägare, till ägare av besättningar skall vara kontrollerade kring sin skötsel och omsorg om djuren – om icke så är /sker skall djuren tas ifrån ägarn/djurhållaren med omedelbar verkan.

  Uppmaning till myndigheter att dataföra alla djurägare/djurhållare och hålla sig
  a´ jour, så Sverige kan visa vägen för god djurhållning och exceptionell hänsyn i naturen.

  Säkerställa adekvat utbildning för jägare ( vilket inte är fallet idag) och ha specialutbildning av de jägare som kan komma att tillåtas utför jakt på rovdjur vid de fall det är ok/nödvändigt, vilket då bara kan ske av licensierade jägare som är knutna till ett Naturvårdsverk, värt namnet.

  Alltså många upprensningar och förändringar som bör tas i, vilka jag här endast skummat fram idéen kring och då bör detta utföras av kunniga, orädd och empatiska personer – vilka jag hoppas jag finner här.

  Läs mitt dekret Lex Jakt på min indexsida, det sändes till samtliga makthavare
  (förutom jägarförbunden) i Sverige juni 2010.

  Med varma hälsningar
  Charlotte Swanstein
  Hundpsykolog, författare & lärare

  Svara

 19. vargenylar
  Nov 26, 2011 @ 17:37:58

  Hej Charlotte och tack för dina insiktsfulla ord. Jag håller helt med dig!

  Bl a står granskning av jägarnas utbildning på tapeten – det är illa ställt med deras kunskaper om djur och natur d v s ekosystemet. Det är idag helt fel människor som är ut i skogarna och som du säger ska det vara naturvårdare med empatisk förmåga som ska verkställa de enstaka skyddsjakterna på rovdjuren. Till 99,9 % är den uppkomna situationen i samband med rovdjur, människans ”fel”.

  Det skulle var enormt bra om du kunde skriva något om detta – om du vill ha mig som bollplank, ställer jag upp 🙂

  Svara

 20. Charlotte Swanstein
  Dec 04, 2011 @ 11:43:59

  Tack Kristina för förtroendet av mig, ja tack jag vill ha dig som bollplank – men inte denna vägen. Då behöver vi kunna maila varandra så att inläggen kan bli vad de skall kärnfulla och kraftfulla. Du har min mailadress och om du vill finner du lätt mitt telefonnummer

  Ledsen jag dröjt med svaret det har med arbetsrelaterade bekymmer att göra, som gör att tiden fattats.

  Charlotte

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: