Nu blir det många tjo hooo

 

Det finns alltid en ljusglimt i mörkret

Jag har skrivit att när jag upplever något som är jättepositivt, ska jag ropa tjo ho! Den senaste tiden har det skett många positiva händelser på kort tid, så jag får rada upp dem:

1. Nu har man i Stockholms län infört djurskyddspoliser, mer än 20 st – helt fantastiskt. Ni i Sthlm har ju den superduktiga länspolismästaren Carin Götblad, så ni kan tacka er lyckliga stjärna!

2. I Göteborg finns en djurambulans! Toppen, men hur är det i Stockholm och Malmö? På 90-talet fanns en ambulans i Stockholm som hjälpte både husdjur och vilda skadade djur, hur det är idag vet jag inte.

3.Vi har fått kännedom om att APU-Roslagen bevakar Riala-reviret – en stor lättnad och det är fler än jag som känner glädje och tacksamhet mot dessa personer.

4. Jag har hört på Kaliber på radion, P1, och Ola Sandstig har gjort ett suveränt jobb med att granska skogsnäringen. Äntligen kommer sanningen fram och vi har fått massor av fakta. Det ska bli spännande att höra fortsättningen nästa söndag, 8 maj.

5. Jag har fått en känsla av att Naturvårdsverket börjar ta sitt ansvar t ex att de lägger ner energi på att hjälpa öst-vargar att komma längre ner till mellansverige i stället för att de ska dödas.

Och att de börjar fatta att de har ett uppdrag av svenska folket att sköta vårt ekosystem och att de inte är några lakejer till politikerna utan att de på NV ska lägga fram oberoende forskarrapporter som underlag till politikerna – inget laborerande av siffror och fakta som tillfredsställer vissa små grupper i Sverige.

Jag tror att det kan bli något bra av NV, om de byter ut vissa anställda. Tjo ho!

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Jane Byström
  Maj 07, 2011 @ 07:42:02

  Jag gläds med dig. Men det som oroar mig det är att dessa utredningar inte ska vara klara föräns i mitten av 2012 och på ett år kan mycket hända tex den kommande licensjakten.

  Svara

 2. vargenylar
  Maj 07, 2011 @ 17:14:27

  Det får inte bli någon licensjakt 2012 – jag hoppas på att EU-komissionen är klar med sitt svar och att Sverige ställs inför domstol – det är i alla fall en möjlighet att stoppa licensjakten.

  Svara

 3. björn
  Maj 08, 2011 @ 23:49:53

  den kommande licensjakten…..ska ej får ej bli utav det ska stoppas på alla sätt

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: